Ders 5(Çalışsam da Anlamam Diyorsan)

 

Ders 5(Çalışsam da Anlamam Diyorsan), anlat hocam
Ders 5(Çalışsam da Anlamam Diyorsan)


Ders 5(Çalışsam da Anlamam Diyorsan)

Sevgili öğrenciler, bazılarınız ne yaparsam yapayım derslerde başarılı olamıyorum diyorsunuz; biliyorum. Böyle düşünmenizin tüm vebali size ait değildir. Size öğrenilmiş çaresizlik yaşatan belki aileniz, belki de bilinçsiz öğretmenleriniz olabilir. Eğer sen de Çalışsam da Anlamam Diyorsan tavsiyelerimi göz ardı etme. Bu durumdan kurtulabilmek için aşağıda sıraladığım yöntemleri titizlikle uygulamalısın:

** Öncelikle inancını değiştirmelisin. Çünkü her insan en az bir alanda dahi sayılır. Okul başarısı düşük olan pek çok insanın başka alanlarda harika işler yaptığını unutma.

** Küçük başarılar yaşamalısın. Küçük bile olsa başardığın her şey kendine olan güvenini artırır.

** Ders çalışırken kolaydan zora doğru bir yolculuk takip etmelisin.

** Kendini taktir et veya seni taktir edecek gerçek dostlar edin.

Çalışsam da Anlamam Diyorsan başlıklı yazım derslerde başarılı olmadığını düşünen öğrencilere yönelik yöntemler barındırmaktadır. Yukarıda bahsettiğim maddeleri gerçekten inanarak ve çok derinden hissederek uygulayan öğrencilerin kısa zamanda ders başarılarını artırdığını görmek mümkündür.

 Görseller:pexels.com.tr


 





Ders 5(Çalışsam da Anlamam Diyorsan) Ders 5(Çalışsam da Anlamam Diyorsan) Reviewed by EĞİTİM PINARI on Aralık 31, 2021 Rating: 5

2 yorum:

  1. Öğrenciler için güzel tavsiyeler..Yeni yılınız kutlu olsun..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz gibi öğrencilere çok faydalı olacağını düşünüyorum. Zaten bu ''Anlat Hocam'' isimli bloğumu özellikle öğrencilere faydalı olabilmek amacı ile hayata geçirdim. Değerlendirmeler için çok teşekkürler Ertuğrul Bey, mutlu yıllar:)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.