Ders 2(Başarı Kendi Kendini Aşmaktır)


Ders 2(Başarı Kendi Kendini Aşmaktır), saymuallim
Ders 2(Başarı Kendi Kendini Aşmaktır)


Ders 2(Başarı Kendi Kendini Aşmaktır)

Sevgili öğrenciler, biliyorum ki, çoğunuz belki bir konuda belki de daha fazla konuda başarılı olamamaktan şikayet ediyorsunuz. Unutmayınız ki, başarı veya başarısızlığın temel sebebi sizin zihinsel yetersizliğiniz değil; aksine çalıştığınız yöntem ve tekniklerin yetersizliğidir.

Minik bir bebeğin yürümek için sayısız teşebbüste bulunduğunu, yavru bir kuşun uçabilmek için defalarca deneme yaptığını unutarak derslerde çok az bir çabayla başarılı olmayı ümit ediyorsunuz.

Oysa başarı kendi kendini aşmaktır. Yani başarılı olmak istediğiniz konuda öyle çok deneme/yanılma yapmalısınız ki, bir daha o konuda hata yapmayacak kadar otomatikleşmelisiniz. Hatta otomatikleşmenin de ötesine geçerek yaptığınız işi bir sanatçının eserini icra etmesi gibi harika bir ahenkle yapmalısınız.

Örgü ören bir kadın hiç düşünmeden seri bir şekilde örgüsünü nasıl örüyorsa, bir müzisyen enstrümanına hiç bakmadan nasıl eserini icra ediyorsa siz de yaptığınız işi bu şekilde yapmalısınız.

İşinizi bahsettiğim şekilde hatasız bir şekilde yapabilmek için o konuda yüzler belki de binlerce alıştırma yapmalısınız. Bu sebeple ‘’Başarı Kendi Kendini Aşmaktır.’’ Diyorum. Yaptığınız işi kendinizin de inanamayacağı kadar güzel yapmalı; Allah’ım bunu ben mi yaptım? Demelisiniz. İşte o zaman kendi kendinizi aşmış olursunuz. Unutmayınız ki; Başarının gıdası sürekli tekrarlardır.

 Görseller:pexels.com.tr




Ders 2(Başarı Kendi Kendini Aşmaktır) Ders 2(Başarı Kendi Kendini Aşmaktır) Reviewed by EĞİTİM PINARI on Aralık 29, 2021 Rating: 5

2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Ancak çocuklarımızda bu sabrı bulmak çok zor. Zaten fıtratımız gereği çok aceleci ve sabırsız yaratılmış bir varlığız. Bunu ben değil bizleri halk eden Cenab-ı Hakk söylüyor.
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarıma yapmış olduğunuz yorumlar adeta yazıyı özetliyor. Gerçekten de doğal olarak çocuklarımız çok sabırsızlar ama yine de biz yapılması gerekenler üzerinde odaklanmaya devam edeceğiz. Bloğumda her daim görmek istediğim okuyucularımdansınız Recep Bey, çok teşekkürler:)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.