Okul Sıkıntısı Sebeplerini Gözden Geçir




Okul Sıkıntısı Sebeplerini Gözden Geçir, saymuallim
Okul Sıkıntısı Sebeplerini Gözden Geçir

Sevgili Hocam, eskisi kadar olmasa bile hala bazı öğrencilerin okul sıkıntısı yaşadığını biliyoruz. Eğitimci-yazar Daniel Pennac, Okul Sıkıntısı isimli kitabında öğrencilerin hangi durumda bu duyguyu yaşadıklarını sıralamaya çalışmış; sen de bu tespitlere göz atarsan faydalı olur diye düşünüyorum.

** Yazara göre bizim tembel öğrenci olarak değerlendirdiğimiz öğrencilerin neredeyse tamamı kendini gerçekleştirme imkanı bulamayan öğrencilerdir. Öğrencilerine kendini gerçekleştirme imkanı ver.

** Öğrenim hayatında sıkıntı yaşayan öğrencilerin bu yaşantılarının temelinde anlaşılamamak yattığını unutma. Öğrencileri anlayabilmek için çaba göster.

** Başarılı öğrencileri başarısız öğrencilerden ayıran temel farkın hızlı düşünebilme yeteneği olduğunu, hızlı düşünebilmek için konularla  ilgili yeterli alıştırma yapmak gerektiğini unutma.

** Problemli öğrencilerle başa çıkmanın en iyi yolunun onları dersin içine çekmek olduğunu unutma

** İyi bir sınıf yönetiminin sınıfta güçlü bir ahenk oluşturmak olduğunu gözden kaçırma.

** Yazara göre problemli sanılan öğrencilerin pek çoğu ilerleyen yıllarda iyi işlerde çalışmaktadır. Böyle öğrencilerin temel sorununun kendini gerçekleştirme ortamı bulamamak olduğunu unutma.

** Yazıya önemli gördüğün tespitlerle destek olursan sevinirim.

Görseller: https://www.pexels.com/tr-tr/arama/talebe/


 

 


Okul Sıkıntısı Sebeplerini Gözden Geçir Okul Sıkıntısı Sebeplerini Gözden Geçir Reviewed by EĞİTİM PINARI on Mart 21, 2022 Rating: 5

6 yorum:

  1. bu eğitim sistemi mantığıyla çok şey çok zor maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeye rağmen bireysel anlamda üzerimize düşeni hakkıyla yapmaya çalışmalıyız. Değerlendirmeler için çok teşekkürler Ahmet Bey:)

      Sil
  2. pennac eğlenceli yazar başka kitaplarını okumuştum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke okuduğunuz kitaplar hakkında birazcık bilgi verseydiniz, ziyaret ve değerlendirmeler için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Gerçekten yazılarımı didik didik okuyor ve yerinde değerlendirmeler yapıyorsunuz; harika bir ziyaretçisiniz.:)

      Sil
    2. pennac. ernest ve celestine, bir ayı ile bir farenin arkadaşlığı, tatlı bir çocuk kitabı, öğrenciler için çok uygun. okuduktan sonra bunun çizgi filmi de çook tatlı :), kurdun gözü, bir kurt ile bir çocuğun arkadaşlığı. pennac, gulyabani, yazı satıcısı filan da okudum, hep komikli yazıyor. ilk ikisi çocuk kitabı, diğerleri büyükler için :)

      Sil
    3. Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.